Machining Excellence made easy

Investerar i framtiden med ny VD och styrelse

17 juni, 2022

Sargon Chanko
Sargon Chanko

TurnMill Group, där Finspångs Finmekaniska ingår, kraftsamlar mot framtiden med ny vd, ny styrelsekompetens och uppdaterade namn för koncernens bolag. 

Ny vd från 30 maj 2022 är Sargon Chanko. Sargon kommer närmast från Nordic Brass och har lång ledarerfarenhet inom tillverkande industri. 

"Jag ser fram emot att leda verksamheten framåt. Omvärlden bjuder på osäkerhet och det är viktigt att svensk tillverkningsindustri står stark och konkurrenskraftig."

Verksamheten uppdaterar samtidigt sitt styrelsearbete och har tillsatt Jan-Peder Dareus som styrelseledamot och Johanna Palmér som styrelsens ordförande. 

Jan-Peder Dareus har ett helt yrkesliv bakom sig inom tillverkande industri i både Sverige och utomlands. Johanna Palmér är professionell styrelsearbetare och har en bakgrund som vd för Östsvenska Handelskammaren. 

"Det här är ett företag som jag känt sedan 1976, när jag började på Stal Laval i Finspång. Det har haft en bra utveckling som ska bli intressant att få följa närmare och också få bidra i."

"Jag tackar för förtroendet att leda styrelsens arbete och förändringsresan för koncernen. TurnMill är både ett anrikt företag och en modern produktionsenhet med stort värde för kunder både i vår närhet och i Sverige och utomlands. Jag ser fram emot att vara delaktig i att på bästa sätt möta framtiden."

Ägare av TurnMill Group med tillhörande bolag sedan 2015 är Alexander Yavuz. 

"Jag är glad och tacksam över att öka farten tillsammans med en ny vd och ny styrelse. Vi har fantastiska möjligheter att växa i rådande marknadsläge. Vi kommer också att samla de olika bolagens kring namnet TurnMill, vilket underlättar för både kunder, leverantörer och anställda."

För mer information och frågor: 
Sargon Chanko, vd, 070-744 77 79 

Jobb